Obavijest o kolačićima

  • Što su kolačići?

Kako bi ova stranica radila ispravno te kako bi Vam omogućili čim bolje korisničko iskustvo koristimo tzv. kolačiće(cookies).

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web stranice šalju pregledniku koji ih pohranjuje na korisnikovom uređaju (npr. računalo, tablet, pametni telefon i drugi srodni uređaji-terminali za pristup web stranicama). Doprinose sigurnosti te brzini vaše interakcije s internetskim stranicama budući da pamte određene informacije (npr. podatke za prijavu i jezik) tako da prilikom ponovnog posjeta istoj web stranici pomoću istog terminala šalju informacije koje sadrže natrag prvotnoj web stranici (kolačići prve strane) ili drugoj internetskoj stranici (kolačići treće strane). Važno je napomenuti da spremljeni kolačići ne skupljaju osobne podatke, niti bilo kakve druge informacije koje imate pohranjene na vašem uređaju.

  • Koje vrste kolačića postoje?

Na ovoj web stranici mogu se prikupljati različite vrste kolačića.

Prema vremenu aktivnosti razlikujemo privremene(sesijske) i trajne kolačiće
Privremeni kolačići koriste se dok korisnik pregledava web stranicu i čuvaju se samo tijekom tog pregledavanja. Oni se uklanjaju s uređaja po zatvaranju internet preglednika. Koriste se za pohranjivanje informacija o pristupu i korištenju same stranice. Sesijski kolačići koje koristimo nužni su za ispravan rad web stranice. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke. Trajni ili spremljeni kolačići ostaju određeno vrijeme na uređaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika, ovisno o njihovim postavkama trajanja, ili dok ih korisnik sam ne ukloni.

Prema entitetu upravljanja kolačiće razvrstavamo na kolačiće prve strane(vlastiti kolačići) i kolačiće trećih strana.
Vlastiti kolačići su određeni domenom web stranice koju pregledavate , mogu biti stalni ili privremeni, a može im pristupiti samo ta domena. Pomoću tih kolačića web stranica može pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom vašeg sljedećeg posjeta toj stranici.
Kolačiće treće strane postavljaju i njima upravljaju različite domene na posjećenoj web stranici. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe s ciljem slanja personaliziranog oglašavanja korisnicima

Prema svrsi kolačiće možemo klasificirati u kolačiće za analizu, kolačiće za personalizaciju i tehničke kolačiće.

Kolačići za analizu koriste se za proučavanje i anonimno praćenje ponašanja korisnika za vrijeme pregledavanja web lokacije. Kolačići za personalizaciju omogućuju web stranici prilagodbu određenog skupa unaprijed definiranih značajki za svakog korisnika pojedinačno ovisno npr. o jeziku, uređaju ili vrsti preglednika koji se koristi. Tehnički kolačići smatraju se nužnima za ispravno funkcioniranje web stranice i usluga koje se u njemu nude.

  • Zašto koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće za unapređenje korisničke usluge, provođenje statističkih analiza, poboljšanje performansi web stranice, poboljšavanje sigurnosti i izbjegavanje zlouporabe te za optimiziranje i personaliziranje korisničkog iskustva.

Ova web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice. Mi ne možemo kontrolirati kolačiće koje te stranice koriste. O kolačićima na tim stranicama trebali bi se informirati u njihovim uputama o postavljanju i korištenju kolačića.

  • Prihvaćanje kolačića

Dolaskom na ovu web stranicu korisnik se obavještava o korištenju kolačića. Smatramo da Korisnik klikom na gumb “OK” ili nastavkom korištenja ove web stranice, odnosno ostankom na istoj pristaje na postavljanje i obradu kolačića.

  • Upravljanje i onemogućavanje kolačića

Ako korisnik ne želi odobriti kolačiće, dužan je napustiti web stranicu. U protivnom smatramo da je nastavkom korištenja ove web stranice pristao na postavljanje i obradu svih kolačića, a ne samo onih najnužnijih za ispravno funkcioniranje stranice.

Korisnik može ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s pomoću svog preglednika. Upravljanje kolačićima i njihovo brisanje ovisi o vrsti preglednika koji imate na svom uređaju. U nastavku su linkovi za uputama za određene vrste preglednika Chrome Mozilla Internet Explorer Safari

Više informacija

Ako na ovoj stranici niste pronašli tražene informacije, sve daljne upite možete nam poslati putem naše kontakt web forme.

Zadnji put ažurirano: 02. travnja 2021

Kontakt

Rosse Apartmani
Put Križica 55 otok Šolta
Hrvatska
MOB: 097 79 66 123

Translate »